Jdi na obsah Jdi na menu
 

A stále se kosí a kosí.

14. 8. 2012

 

Z důvodu letošního téměř ideálního počasí pro růst trávy a rovněž z důvodu polohy města Třince se naše stroje na kosení trávy od začátku května téměř nezastavily. Ve středu 15. 8. 2012 bude zahájena již 4 kompletní seč se sběrem pokosené trávy na 100 % ploch. Tímto se město Třinec řadí mezi špičky v údržbě zeleně v celé České republice. Na trhu údržby veřejné zeleně působíme již 22 rokem, ale ještě nikdy jsme nedělali pro město, kde se veškerá trávní hmota sbírá. A to nejen na náměstích a uličních pásech, ale i na sídlištních plochách, dvorech a podobně. Tímto technologickým postupem minimalizuje město Třinec šíření alergií, odstraňuje možnost zahnívání staré trávy a dodává zeleni ve městě opravdu „ ŠMRNC „ Když k tomu připočteme provádění jarního a podzimního hrabání na 100 % ploch, dá se říct, že naše firma během jednoho roku provede při plánovaných 5 sečích pokos se sběrem trávy či listí, celkem na 224 Ha za ROK !!!!

A to se na ploše 27 600 m2 provádí pokos 10 x za rok + jarní a podzimní hrabání. Tady jsme již zahájili letošní 7 pokos.

Ale údržba města Třince nezahrnuje samozřejmě pouze kosení trávy. Zároveň je třeba provádět dle HARMONOGRAMU PRACÍ spoustu dalších činností. Je to pletí keřových skupin, trvalkových i letničkových záhonů, stříhání živých plotů, provádění drobných terénních úprav ale třeba i hnojení a odplevelování trávnatých ploch.

Během měsíce srpna se bude provádět přemulčovávání keřových skupin a stromových mís, aby se tímto zabránilo množení plevelů, ale rovněž aby se zamezilo poškozování kůry u mladých stromů při jejich obkosování.

A k tomu všemu naše firma provádí veškeré ARBORISTICKÉ PRÁCE na celém území města. K dnešnímu dni jsme provedli ve spolupráci s firmou Zahrady M zastoupenou p. Mičanem výchovné řezy na 237 stromech o velikosti od 3 do 9 metrů. Veškeré tyto arboristické zásahy do budoucna minimalizují nebezpečí špatného růstu či větvení stromů a s předstihem minimalizují jakékoliv nebezpečí rozlomení nebo růstových defektů v jejich stáří.

Jsem rád, že se na tomto všem může naše firma podílet a věřím, že svým profesionálním přístupem nezklameme pracovníky MěÚ a občany, pro které to děláme !!!

Tak dost už bylo slov ZÍTRA ZASE HURÁ DO PRÁCE !!!

 

zpět na úvodní stranu