Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zimní práce pomalu končí

19. 3. 2013

 

Jistě nejen my, ale všichni společně netrpělivě  vyhlížíme jaro. Letošní zima nás zaskočila již první sněhovou nadílkou koncem října 2012 a s malými přestávkami pokračuje až do konce března 2013. Jako kdyby chtěla ohraničit a vymezit období, kdy je doporučeno zákonem provádět kácení a ořezy stromů a keřů. Takže my s úspěchem dokončujeme právě tyto práce.

V letošní zimní sezoně jsme na základě harmonogramu prací provedli průklesty a zmlazení přestárlých keřů, pokácelo se nemálo neperspektivních a proschlých stromů a dokončuje se provedení 137 kusů výchovných řezů a 23 kusů řezů na hlavu. To vše pro město Třinec.

Nicméně jsme letos rozšířili své působení v rámci arboristiky i do jiných měst. Jako v loňském roce, jsme i letos provedli různé arboristické práce pro město Rychvald a nově rovněž pro Městský obvod Ostrava – Jih. Tady jsme provedli ve spolupráci s p. Mičanem instalaci bezpečnostních vazeb na dvou obrovských platanech, dále jsme provedli ořez těchto dřevin. Součástí této zakázky bylo i ošetření pamáného stromu  Castanea sativa o obvodu kmene 373 cm, zde byla rovněž instalovaná i bezpečnostní vazba.

Další naší zakázkou pro MěÚ Ostrava – Jih je provedení výchovných řezů na 80 kusech líp na ul. Proskovické. Tato zakázka je v realizaci a její ukončení je předpokládáno do konce března 2013. Při těchto pracích budou pokáceny i suché smrky, jenž rostou v řadách s vysázenými lípami.

Toto je hrubý výčet již provedených prací, a už abychom se chystali na zahájení jarního vyhrabování trávníků, celkem na dvaatřiceti hektarech ploch. A k tomu se nám blíží druhá etapa realizace výsadeb v rámci akce „ Izolační zeleň Bohumín“, kde nám chybí vysadit 1020 kusů keřů a 764 stromů na lokalitu „Dolní pole“ a 31 kusů stromů na lokalitu „Hřiště Gliňoč“.
Tak už jen aby nám začalo lépe přát počasí.
 
A ještě pár informací pro zahrádkáře.

Drobný prodej ovocných a okrasných dřevin bude pokračovat i letos, hned jak to počasí dovolí, zatím pravděpodobně od úterý 2.4.2013. Věřím, že si u nás vyberete kvalitní materiál za velmi slušné ceny. Prodejní doba bude jako vždy od 8-15 hodin, v sobotu od 8-12 hodin. V případě zájmu o návštěvu mimo prodejní dobu prosím o tel. kontakt.
Těšíme se na Vás.

 

Zpět na úvodní stránku