Jdi na obsah Jdi na menu
 

Práce byly zahájeny

27. 3. 2012

Na základě již zmiňované podepsané smlouvy na údržbu zeleně města Třince jsme dle pokynů pracovníků odboru Životního prostředí zahájili potřebné práce. Z důvodu zpoždění podpisu smlouvy nás teď v první řadě čekají práce při kácení stromů, kde jsou termíny pro provedení těchto prací omezeny datumově a to do 31. 3. 2012.

Tento týden jsme pokáceli nemocnou lipovou alej u hřbitova. Zde se jednalo celkem o 17 ks lip.Rovněž jsme stihli pokácet velkou prohnilou a proschlou vrbu nad pískovištěm mezi ulicemi Koperníkova a Kpt. Nálepky. Zde byly práce ztíženy blízkosti právě zmiňovaného pískoviště, laviček a sušáků na prádlo. I tyto práce proběhly bez jakýchkoliv problémů.Koncem týdne jsme ještě provedli kompletní zmlazení přestárlé a zanedbané keřové skupiny, včetně vykácení 8 ks silně proschlých thují. Práce probíhaly téměř na stejném místě jako kácení vrby.

Těmito odbornými a potřebnými zásahy tyto plochy dostali úplně nový vzhled.Zároveň jsme během týdne začali zařizovat naši novou drobnou provozovnu, kde budeme parkovat techniku a kde jsme získali tolik potřebné zázemí.

Zde bych si dovolil veřejně poděkovat pracovnici MěÚ Třinec odboru Majetkového a to p. Dočkalové za velmi příjemné a přínosné jednání v souvislosti s pronájmem těchto prostor.