Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv aktualit

Příspěvky

Interfotoklub Vsetín 2016

26. 1. 2017

ivetka-predani.jpg

V loňském roce jsem se zúčastnila 29. ročníku mezinárodní soutěže s padesátiletou tradicí Interfotoklub Vsetín 2016. V tomto ročníku bylo přihlášeno a hodnoceno neuvěřitelných 1 057 fotografií od 109 autorů a 15 fotoklubů ze 44 zemí světa.

Prezidentem této soutěže byl jmenován prof. Mgr. Jindřich Štreit, dr. h. c. Mezi třemi porotci byla zvučná jména jako Garik AVANESIAN z České republiky, Andrey YURLOV ze Slovenska a Josef DANYI z České republiky. Vyhodnocování fotografií probíhalo nekonečné hodiny. Nakonec bylo uděleno 61 ocenění pod patronací asociací umělecké fotografie FIAP, IAAP a ČFFÚ.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v neděli 22. ledna 2017 na zámku ve Vsetíně. Jsem velice potěšena, že jednu z cen jsem obdržela v této obrovské konkurenci i já. Získala jsem bronzovou medaili mezi jednotlivci v hodnocení fotoklubů. Zde bylo hodnoceno celkem 229 fotografií. Svého ohodnocení si velice cením a to i z důvodu, že mé veškeré fotografie vznikají v analogovém fotoaparátu, bez jakékoliv počítačové úpravy. Jejich kouzlo a výsledek se pak objeví až při jejich zpracování ve fotokomoře.

foto200.jpg

 

diplom200.jpg

 Zde přikládám svůj diplom a ohodnocenou fotografii.

(klikněte na obrázek pro zvětšení)

 

 Pro zájemce o zhlédnutí více než 100 kusů soutěžních fotografií je zde možnost návštěvy až do 5. března 2017 v prostorách Vsetínského zámku a v prostorách Staré radnice na Horním náměstí. Přeji všem krásný kulturní zážitek.

 

Iveta Mutinová

 

Prodej ovocných stromků zahájen

3. 3. 2014

Letošní jaro vypuklo velmi brzo a naše firma proto reaguje zahájením jarního prodeje ovocných stromků a keřů dříve, než obvykle. Takže Vás rádi přivítáme v našem zahradnictví již od 3. března 2014.

 

Bilance 2013

1. 1. 2014

Čas letí a opět je tu bilancování.

Proto mi dovolte, abych shrnul naše letošní působení naší firmy během letošního, vcelku náročného roku .

 

Opět Vás rádi uvítáme v našem zahradnictví

18. 10. 2013

Dovolte mi, abych Vám tímto pozval k návštěvě a případnému nákupu ovocných a okrasných dřevin v areálu našeho zahradnictví.

Jako každým rokem i v roce letošním pro Vás máme připravený bohatý výběr ovocných stromků a keřů, včetně růží. První část již máme založenou, takže již je možno u nás nakoupit téměř veškerý ovocný materiál. Kdo bude mít  zájem o nabídku kompletní, bude vítán v pátek  18.10. 2013 odpoledne, to bude sortiment doplněn o zbývající druhy a odrůdy. Rovněž je u nás možné zakoupení volně ložené mulčovací kůry.

A ještě doplním pár údajů k letošním pracím.

Ke  30.11. 2013 bude ukončena výsadba Izolační zeleně v městě Bohumín. Musím se přiznat, že letošní velmi extrémní výkyvy počasí nám daly pořádně zabrat. Jarní výsadba probíhala téměř celá v 10-15 cm vrstvě vody, aby tyto „bažiny“ následně vystřídaly velmi vysoké teploty a suché prázdninové měsíce.  Takže vysázené stromy stály několik 10 dnů v rozehřáté vodě, která se následujícími vedry rychle vypařila a udělala se zeminy neprodyšnou „krustu“. I z těchto důvodu dnes naleznete část vysázených stromů suchých. Všechny tyto stromy by měly být ještě v podzimním termínu vyměněny.

Jinak v rámci arboristiky máme za úkol jen v letošním roce provézt ošetření téměř 1000 ks stromů na celém území města Třince.  Práce zahrnují v téměř 50 % provedení výchovných řezů na mladých stromech do výšky cca 12 m, dále se jedná o provedení bezpečnostních, redukčních a zdravotních řezů. Rovněž budou instalovány dynamické bezpečnostní vazby a budou provedeny kontroly vazeb provedených v minulých letech.  Podobné práce byly během prázdnin provedeny i na dvou památných stromech v Ostravě a byla ošetřena většina mladých stromů na hřbitově v Ostravě – Zábřehu. Zde byly bezpečnostními řezy ošetřeny i obrovské lípy a rovněž zde byla instalována na jedné lípě trojnásobná dynamická vazba.

No a samozřejmě je naší povinností vyplývající se smlouvy s Mě Ú Třinec provádění údržby zeleně na 32 ha ploch na území tohoto města. Takže většinu času, téměř trávíme právě v Třinci.  Zde probíhá poslední, pátý letošní pokos se sběrem a odvozem pokosené trávy. Pravděpodobně se vzhledem k již zahájenému opadu listí plynule přejde k jeho sbírání a k jeho likvidaci. Do konce roku bude ještě nutno pokácet několik uschlých a nebezpečných stromů.

Takže, jak sami vidíte, práce je víc než dost. Už se i tak troch těšíme na zimu, bude trochu volného místa na provedení drobných oprav na používaných strojích, které si letos opravdu ani na chvilku neměly čas vydechnout. A o našich zaměstnancích ani nemluvě. Proto bych chtěl právě jim za letošní výkon opravdu poděkovat a věřím, že vzájemná spolupráce v dalších letech bude pokračovat minimálně stejně dobře jako v roce letošním.

Zdeněk MUTINA

 

Návštěvní kniha na našich stránkách

20. 4. 2013

Vážení návštěvníci a zákazníci,
na našich stránkách jsme nově zavedli veřejnou návštěvní knihu, kde můžete vyjádřit své postřehy a případné připomínky k naší práci. Každý názor, ať pozitvní, či negativní, je pro nás přínosem a budeme se jím dále zabývat. Předpokládáme však, že toto fórum se nestane příležítostí pro nevkusné, vulgární a neopodstatněné příspěvky. Na takové nebudeme reagovat a z tohoto fóra je budeme ihned odstraňovat.

Psát můžete zde a uvítáme podpis autora příspěvku.

 

Jaro 2013 v našem zahradnictví

9. 4. 2013

Po dlouhém čekání a dlouhé zimě se má konečně v následujícím týdnu přece jenom ukázat jaro. My jsme na Vás připraveni a hned od pondělí 8.4.2013 bude zahájen drobný prodej ovocných stromků a keřů. Prodejní doba bude do konce dubna v pondělí – pátek od 8do15 hodin s polední přestávkou od 12 do 12.30. V sobotu bude otevřeno od 8do 12 hodin. V tomto týdnu by měl být rovněž zahájen prodej substrátu, který máme přislíbeny hned z kraje týdne.

A co je u nás nového?
 
Během jarních měsíců naše firma uspěla ve dvou výběrových řízeních a to na údržbu hřbitovů na území města Bohumína a to ve Skřečoni a na Záblatí. To nás velice potěšilo a jsme rádi, že se naše aktivity pomalu vracejí i na území města Bohumína, kde máme základnu. Druhé výběrové řízení bylo na realizaci a údržbu mobilní zeleně na celém území města Třince. Tady budeme mít za úkol vysadit a udržovat 26 kameninových nádob, 26 truhlíků, 21 závěsných nádob na sloupy a 5 květinových systémů. Celkem bude vysázeno cca 900 ks letniček a bezmála 600 ks pelargonií. Věřím, že se naše výsadby budou líbit a že přispějí značnou měrou ke zkrášlení ploch města Třince.

Nevlídného počasí jsme mezitím využili pro provedení Výchovných řezů na celkovém množství 168 kusech mladých lip pro Městskou část Ostrava – Jih. A ve městě Třinci dokončujeme průklest keřů a keřových skupin.

 

Informace pro zahrádkaře

19. 3. 2013

Drobný prodej ovocných a okrasných dřevin bude pokračovat i letos, hned jak to počasí dovolí, zatím pravděpodobně od úterý 2.4.2013. Věřím, že si u nás vyberete kvalitní materiál za velmi slušné ceny. Prodejní doba bude jako vždy od 8 -15 hodin, v sobotu od 8 -12 hodin. V případě zájmu o návštěvu mimo prodejní dobu prosím o tel. kontakt. Těšíme se na Vás.

 

Zimní práce pomalu končí

19. 3. 2013

Jistě nejen my, ale všichni společně netrpělivě  vyhlížíme jaro. Letošní zima nás zaskočila již první sněhovou nadílkou koncem října 2012 a s malými přestávkami pokračuje až do konce března 2013. Jako kdyby chtěla ohraničit a vymezit období, kdy je doporučeno zákonem provádět kácení a ořezy stromů a keřů. Takže my s úspěchem dokončujeme právě tyto práce.

 

A s chutí pokračujeme

11. 2. 2013


reference-trinec-n.jpgPo krátké sváteční vánoční pauze jsme hned začátkem ledna opět nastoupili na provádění zimních prací spojených s komplexní údržbou města Třince.

Provedly se nezbytné kácečky a pokračuje se likvidací a radikálním zmlazením přestárlých a zanedbaných keřů. Rovněž probíhá likvidace silně promrzlých a proschlých keřových skupin.
Během měsíce února budou rovněž zahájeny odborné práce na solitérních keřích i na keřových skupinách.

V průběhu volnějších zimních měsíců se zároveň intenzivně věnujeme opravám strojů a mechanizace, kterou budeme zanedlouho potřebovat při jarním hrabání trávníku a při kosení trávy.

Proto věřím, že budeme na zahájení hlavní sezony co nejlépe připraveni a že nás blížící se jaro nezaskočí. Už aby to bylo.


Zdeněk Mutina
Rudolf Maléř 

 

Zahradník Ota Maňák - jak ho někteří neznáte. Hudebník, poeta, divadelní herec...

23. 12. 2012

... a 21.prosince 2012 v kině K3 v Bohumíně na svém vánočním koncertu promluvil do srdcí mnoha zpřízněných duší...
Fotogalerii z koncertu můžete vidět tady.

ota2012_057.jpg